Een audiovisuele stage bij Yellow Jersey, Tim ging jou voor!

Tim de Haas, onze Audiovisueel-specialist in opleiding, deelt zijn ervaring als stagiair bij Yellow Jersey. Tim werd begin dit jaar toegevoegd aan het team als Junior Content Creator en liep hij een half jaar stage. Zijn reden om te kiezen voor een stage bij Yellow Jersey? “Ik ben een sportliefhebber en wilde daarom graag stage lopen bij een organisatie waar de wereld van sport en audiovisuele producties samen komen.”

Een audiovisuele stage bij een sportmarketingbureau

“Op het moment dat ik stage liep zat ik in mijn derde jaar van de opleiding AV-specialist (MBO 4) aan het Rijn IJssel. Tijdens de opleiding krijgen wij les over het maken van audiovisuele producties en alles wat daar bij komt kijken. Zo leren wij hoe we een compleet audiovisueel product zoals een commercial, videoclip of documentaire kunnen neerzetten. Dit is van het uitwerken van de storyline, het filmen van beelden tot het editen van de video.”

“Een audiovisuele stage bij een sportmarketingbureau sloot perfect aan bij mijn interesses. Toen ik op zoek ging naar een stage wist ik eigenlijk al precies in welke richting ik wilde zoeken. Ik ben een sportliefhebber en wilde daarom graag stage lopen bij een organisatie waar de wereld van sport en audiovisuele producties samen komen. Het was mijn eerste stage in het bedrijfsleven en ik was vooral heel benieuwd hoe deze commerciële wereld in elkaar zat. Voor de Korfbal League, de hoogste competitie in het Nederlandse zaalkorfbal, maakte ik een aantal samenvattingen en via deze weg kwam ik in contact met Yellow Jersey. “ 

Assisteren op ‘de vloer’ bij toffe projecten

“Aan het begin van mijn stage ondersteunde ik Tim van Zoeren, de Senior Content Creator en mastermind achter de videoproducties bij Yellow Jersey, bij de verschillende producties. Ik hield mij voornamelijk bezig met de techniek op set en het selecteren, bewerken en monteren van de opnames achteraf. Toen corona plotseling opspeelde kon ik thuis verder aan de slag met het ontwerpen van graphics en stortte ik mij op programma’s zoals Adobe InDesign en After Effects om deze skills verder te ontwikkelen. Verder mocht ik meedenken in de creatieve concepten van de video’s en de planning en de uitvoering van deze producties.

Op school leer je hoe het werkt en op stage leer je het waarom

“Als ik terugkijk op mijn stage, was de productie in Luxemburg voor een internationaal sportmerk met afstand het meest leerzame en gave project. Ik was nog maar net begonnen met mijn stage maar mocht meteen al helpen bij een grote internationale productie, heel tof! Daarnaast ben ik trots op de eigen beelden die ik heb geschoten, de in- en outro’s die ik heb gemaakt en een augmented reality project, waarbij we Instagram Filter ontwierpen, dat ik van A tot Z heb mogen uitvoeren.”

“Op onze opleiding leren we voornamelijk hoe bepaalde programma’s werken en alle techniek achter een videoproductie. Tijdens mijn stage bij Yellow Jersey kon ik alles wat ik geleerd had tijdens mijn opleiding in de praktijk brengen (basisprincipes van licht/geluid en bediening van gear) en weer nieuwe kennis opdoen. Binnen mijn stage heb ik vaardigheden geleerd zoals het communiceren met opdrachtgevers, het verwerken van feedback en het beredeneren waarom kiest voor een bepaald shot. Op school leer je hoe het werkt en op stage leer je het waarom.” 

Strakke organisatie

“Als ik opnieuw een stageplek kon kiezen zou ik zo weer dezelfde keuze maken. Yellow Jersey is een organisatie waarin alles strak is georganiseerd en de randzaken goed zijn geregeld. Elke maandagmorgen begonnen we met een gezamenlijk (online) stand-up waarin alle collega’s toelichting gaven op hun werkzaamheden. Hierdoor was het voor mij duidelijk wat er van mij verwacht werd en waar ik die week collega’s kon ondersteunen.” 

“Ik hoop dat Yellow Jersey vast blijft houden aan zijn eigen filosofie en zichzelf zo kan blijven verbeteren en verder ontwikkelen. Er is een reden dat opdrachtgevers graag met Yellow Jersey willen werken. Iedereen binnen het team is heel enthousiast en ze willen altijd een stapje harder lopen. Dit maakt het voor iedereen een feestje om met ze samen te werken! Gelukkig ben ik nog steeds betrokken bij Yellow Jersey en word ik regelmatig gevraagd om hen als freelancer te ondersteunen bij verschillende opdrachten.” 

Ben je door dit artikel getriggerd om ook eens te kijken naar de mogelijkheden om stage te lopen bij Yellow Jersey? Ga dan snel naar onze vacaturepagina

Foto van Kelly van Heezik

Kelly van Heezik

Kelly is content marketeer bij Yellow Jersey en staat graag met haar voeten op de vloer. Daarnaast helpt ze opdrachtgevers met de inzet van de juiste content via de juiste kanalen.