Online leadcampagne voor ERIMA Nederland: samen naar succes!

Verleden week hebben wij een online leadcampagne voor ERIMA Nederland met succes afgerond. Gedurende vier maanden hebben wij onze kennis met betrekking tot online advertising en het genereren van leads ingezet om sportverenigingen kennis te laten maken met de teamkleding van ERIMA. En met succes! We behaalden dankzij een goede samenwerking en strategie 176% van het van tevoren gestelde doel waardoor ERIMA veel waardevolle leads kon benaderen.

Voorafgaand aan de campagne hebben we in samenwerking bepaald welke sporten de meeste potentiële waarde vertegenwoordigen met betrekking tot het verkopen van teamkleding. Op deze manier konden we elkaars expertise benutten waarmee we duidelijke en afgebakende segmenten voor online advertising creëerden. Door per segment advertenties te creëren die met tekst en beeld duidelijk refereren naar een specifieke doelgroep hebben we aansprekende advertenties gecreëerd en dus de kans op conversie zo hoog mogelijk gemaakt.

We hebben gebruik gemaakt van Social Advertising, Search Engine Advertising (SEA) en een op maat gemaakte landingspagina (geoptimaliseerd voor conversie). Via advertenties kwamen potentiële afnemers op de landingspagina terecht waar meer informatie kon worden aangevraagd en de brochure kon worden gedownload. Hiervoor liet men gegevens achter zodat er vanuit ERIMA Nederland contact kon worden opgenomen met de sportvereniging. Door de landingspagina en de advertenties continu te testen en optimaliseren kwamen we tot een optimaal presterende ‘leadmachine’.

Dit was het tweede seizoen dat we deze campagne voor ERIMA Nederland mochten draaien. Doordat we heel nadrukkelijk samen deze campagne hebben opgezet en uitgedacht werd deze campagne een succes. En omdat we veel geleerd hebben over het gedrag van de doelgroep kunnen we deze kennis de volgende keer weer inzetten om wederom een succesvolle campagne uit te zetten!

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het genereren van (meer) leads? Neem gerust contact met ons op.

Foto van Tim van Peppen

Tim van Peppen

Tim is oprichter van Yellow Jersey en houdt zich dagelijks bezig met creatieve concepten voor diverse opdrachtgevers.