De beste sport-inhaakmomenten voor februari

2020 is een prachtig sportjaar. Naast het EK voetbal en de Olympische Zomerspelen staan er een hoop (inter)nationale sportevenementen op het programma, en deze volle kalender biedt een hoop potentiële inhaakmomenten voor sportorganisaties en merken. In de Sport Inhaakkalender zetten we iedere maand de beste sportieve inhaakmomenten op een rij.

Waar op te letten bij een inhaker

Maar eerst: wat zijn nu de juiste ingrediënten voor een succesvolle inhaker? Kies allereerst voor een inhaker die relevant is voor jouw doelgroep en kies hier het juiste social platform en format (foto, visual of video) bij. Zorg bij het bedenken van de inhaker voor een simpele, duidelijke boodschap, en hou het positief! Zorg er verder voor dat de inhaker er visueel goed uit ziet. En tenslotte: maak gebruik van het momentum. Een inhaker scoort alleen goed doordat het inhaakt op iets actueels, dus de juiste timing is ontzettend belangrijk.

Aankomende maand is de Super Bowl, een van de belangrijkste sportevenementen van de Verenigde Staten. Zeven jaar geleden kwam Oreo met een ludieke inhaker toen in het derde kwart van de wedstrijd de stroom uitviel:

Hieronder een overzicht van alle relevante sportieve inhaakmomenten voor februari:

DatumActiviteitSport
20 januari-2 februariAustralian OpenTennis
1 februari-4 maartSix NationsRugby
2 februariSuper BowlAmerican football
7-8 februariISU World Cup 5Schaatsen
8-16 februariABN AMRO toernooi Tennis
13-16 februariISU WK AfstandenSchaatsen
21 februari-8 maartWereldkampioenschap T20 (vrouwen)Cricket
22 februariWereld Yoga DagYoga
23 februariInternationale Curling Is Cool DagCurling
23 februariInternationale Speel Tennis DagTennis
23-24 februariWK SprintSchaatsen
23-29 februariUAE TourWielrennen
26 februari-1 maartWK BaanwielrennenBaanwielrennen
28 februari-1 maartISU WK Allround & SprintSchaatsen
31 januari-1 februariWK ParabaanwielrennenParabaanwielrennen
Picture of Tim van Peppen

Tim van Peppen

Tim is oprichter van Yellow Jersey en houdt zich dagelijks bezig met creatieve concepten voor diverse opdrachtgevers.