Ruben’s Tourpoule tips: met deze renners win jij jouw Tourpoule!

Na Le Dauphiné en de Ronde van Zwitserland als prelude op wat komen gaat kijkt wielerminnend Nederland rijkhalzend uit naar de apotheose van de sportzomer: La Grande Boucle. En voor de échte wielerfanaten start daarmee ook het grote voorspellen. Een spervuur aan uitnodigingen voor Tourpouletjes stroomt binnen op menig groepsapp. Op de voorwaarde dat jij meedoet aan onze Tourpoule via Scorito geef ik je tien tips waarmee jij straks misschien wel kunt winnen van je vrienden, collega’s en familie!

Tip 1: Mike Teunissen (Jumbo-Visma)

Jumbo-Visma kent tot noch toe een waanzinnig succesvol seizoen. Met meerdere renners die overwinningen binnensprokkelen zit de sfeer er lekker in. Zo ook bij Mike Teunissen, die als laatste man voor Dylan Groenewegen mee gaat naar de komende Tour. Waar Groenewegen de grote man is in de sprints en een no-brainer is voor je selectie, staat Teunissen ook zeker zijn mannetje. Zo won hij recent nog twee etappes in de Vierdaagse van Duinkerke en bewees hij in de Hammer Series ook korte stijle klimmetjes aan te kunnen. Hij rijdt daarnaast ook altijd goede uitslagen als laatste man voor Groenewegen en zal hiermee flink wat bonuspunten scoren.

Tip 2: Jesús Herrada (Cofidis)

Cofidis reist af naar de Tour voor etappe-overwinningen. Met Laporte hebben zij een man die voor ereplaatsen kan zorgen in de sprintetappes. Voor de heuvel- en bergetappes zou Jesús Herrada wel eens verdraaid goed uit de hoek kunnen komen. Hij won begin juni twee etappes en het algemeen klassement in de Ronde van Luxemburg en troefde Romain Bardet, een van de favorieten voor het Tourpodium, af in een nieuwe eendagswedstrijd met finish op de top van de Mont Ventoux. 

Tip 3: Tejay van Garderen (EF Education First)

Deze voormalig kroonprins van het Amerikaanse wielrennen lijkt zich dit jaar te hebben heruitgevonden. Hij werd tweede in het eindklassement van Le Dauphiné en liet daar mannen als Pinot, Quintana en Bardet achter zich. Drie weken koers is natuurlijk wat anders, maar het zou zo maar eens kunnen dat deze Amerikaan met Amsterdamse vader ons wat moois gaat bezorgen in de Tour als schaduwkopman van zijn ploeggenoot Rigoberto Urán.

Tip 4: Tiesh Benoot (Lotto-Soudal)

Het is nog even afwachten of hij voor een klassement gaat of voor etappezeges, maar deze uiterst sympathieke Belg, die zijn kansen voor een klassement in een grote ronde nog moet ontdekken, rijdt altijd kort. In alle meerdaagse etappekoersen die hij dit jaar reed eindigde hij enkele keren in de top-10. Ook in eendagswedstrijden staat hij altijd garant voor ereplaatsen. In 2018 won hij bijvoorbeeld al de Italiaanse klassieker Strade Bianche. Of hij nu gaat voor een klassement of voor etappes: Benoot kan je hoe dan ook behoorlijk wat punten bezorgen.

Tip 5: Benoît Cosnefroy (AG2R La Mondiale)

Los van het feit dat je hem om zijn naam al in je Tourpoule kan opnemen om een beetje interessant te doen zou deze jonge Fransman wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Hij won dit jaar al twee koersen waarin hij niet de minste puncheurs wist te kloppen en met een twaalfde plek in de Waalse Pijl bewees hij ook op het allerhoogste niveau prima mee te komen. Zijn ploegmaat Oliver Neasen tipte hem ook al in de Rode Lantaarn Podcast. Wel kwam hij afgelopen weekend ten val tijdens het Frans kampioenschap en stapte hij uit voorzorg af. Durf jij de gok aan?

Tip 6: Alexy Lutsenko (Astana)

Astana reist af naar Frankrijk met grootse ambities. Met Jakub Fuglsang doen ze dan ook serieus mee voor het eindpodium. In de breedte reist er namens deze azuurblauwe ploeg een ijzersterk team af naar Frankrijk, waaronder de back-to-back Kazachtaans kampioen Alexy Lutsenko. Hij won dit jaar op indrukwekkende wijze een etappe in de Tirreno Adriatico, het eindklassement in de Tour of Oman en reed al knechtend voor zijn kopman Jakub Fuglsang grandioos in Le Dauphiné. Mocht hij in een klein groepje favorieten overblijven dan moet je hem zeker opschrijven voor de etappezege, want deze Kazach is een échte alleskunner.

Tip 7: Patrick Bevin (CCC)

Deze naam is nog niet doorgedrongen bij de gemiddelde wielerliefhebber, maar fanatieke volgers hebben deze Auastralische renner, die zich zowel in tijdritten, sprintetappes als etappes voor de aanvallers van voren laat zien, met potlood genoteerd voor een mogelijke etappezege. Als hij voor zijn eigen kans mag gaan heeft hij het in ieder geval in zich om de nodige puntjes bij elkaar te sprokkelen voor je Tourpoule.

Tip 8: Alexander Kristoff (UAE Emirates)

Waar Kristoff niet de absolute favoriet is voor de overwinning als hij het in de sprint moet opnemen tegen mannen als Groenewegen, Viviani en Ewan kan deze sterke Noor je wel een hoop punten opleveren. Vorig jaar pakte hij ook al een etappe en reed hij maarliefst zeven keer top-10. Met deze indrukwekkende statistiek is deze voormalig winnaar van onder anderen de Ronde van Vlaanderen zeker het overwegen waard.

Tip 9: Emanuel Buchmann (BORA Handsgrohe)

Zou er voor het eerst in dertien jaar weer een Duitser op het Tourpodium staan? Met Emanuel Buchmann is die kans voor het eerst sinds lange tijd bijzonder groot! Hij startte dit jaar in vier meerdaagse etappekoersen waarbij zijn slechtste eindresultaat een zevende plek was in de Ronde van Romandië. Ook kan tijdens deze Tour rekenen op een bijzonder sterke ploeg. Hij kan goed klimmen, rijdt niet onverdienstelijk op een tijdritfiets en kende dit jaar nog geen slechte dag op de fiets. Zijn progressie van de afgelopen jaren is stabiel en dit zou zomaar het jaar kunnen zijn dat hij doorbreekt als potentieel Tourwinnaar met een plek op of dicht op het podium.

Tip 10: Wout van Aert (Jumbo-Visma)

Als er iemand niet mag ontbreken op dit lijstje is dat Wout van Aert. Hij won in Le Dauphiné een massasprint én de tijdrit, werd Belgisch kampioen tijdrijden en reed een fantastisch voorseizoen met een indrukwekkende lijst aan ereplaatsen. Met de ploegentijdrit, waar zijn ploeg Jumbo-Visma zeker onder de favorieten geschaard mag worden, een tijdrit en een flink aantal etappes voor de puncheurs verwacht ik dat Wout van Aert in de top-10 van bestscorende renners in Scorito terechtkomt.

Dit waren mijn tips! Ik hoop dat je net als ik super veel zin hebt in de aankomende drie weken! Doe jij ook mee aan onze Tourpoule via Scorito?

Picture of Tim van Peppen

Tim van Peppen

Tim is oprichter van Yellow Jersey en houdt zich dagelijks bezig met creatieve concepten voor diverse opdrachtgevers.