Onze werkplek: Jaarbeurs Innovation Mile

Zoals we al eerder beschreven in een blog is Yellow Jersey gevestigd in Utrecht. Direct naast het centraal station bevindt zich het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs, waarop de zesde verdieping JIM is gevestigd. JIM staat voor Jaarbeurs Innovation Mile en bestaat uit diverse start-ups en scale-ups. Sinds 1 juli is Yellow Jersey één van de bedrijven. Als sportmarketingbedrijf zijn we gevestigd op de BrainstormGroup Workspace.

We hebben de keuze voor de JIM heel bewust gemaakt. Onze werkzaamheden zijn bijna overal uit te voeren, zolang we een laptop en internet hebben. Toch is de keuze om ons op de zesde verdieping te vestigen een zeer bewuste geweest. Hier zijn we namelijk omringd met veel gelijkgestemde ondernemers en zijn de mogelijkheden voor co-creatie eindeloos. De JIM nodigt uit tot innovatie, en dat is ook exact hetgeen wij uit willen dragen.

Blendle-oprichter Alexander Klöpping liet dat bij de opening van de JIM ook weten: ‘Juist een initiatief als JIM biedt jonge ondernemers een springplank om samen te werken. Dat is wat nodig is, ook ik was bij de start van Blendle op zoek naar een partner en een innovatieve context. Jaarbeurs bood me die. Dat gaf ons een vliegende start. Dat JIM nu verder gaat dan alleen een co-workingspace, vind ik heel slim. Juist de verbinding op inhoud en thematiek creëert de echte hub. Dat maakt het super relevant.’

Inmiddels is Blendle verhuisd naar de Catharijnesingel, maar zie je bijvoorbeeld Frankwatching nog wel terug in deze creatieve hub. Het marketingplatform is één van de grote partijen van de JIM, net als bijvoorbeeld SnappCar en Graphlr. Sinds juni heeft de BrainstormGroup zich daar ook gevestigd en als Yellow Jersey zijn we trots om daar onderdeel van te zijn.

De BrainstormGroup is een verzameling van jonge ondernemers en professionals die elkaar willen helpen door middel van co-creatie, het delen van kennis en het organiseren van toffe en relevante events. Uit deze groep van 200 experts op hun eigen vakgebied is een groep van zestien ondernemers ontstaan die gezamenlijk een workspace huren in de JIM.

Deze groep en de scale- en start-ups die zich in deze hub bevinden, inspireert ons dagelijks. De grootte, de openheid en het feit dat we elke dag een ander gesprekje hebben en kunnen hebben aan het koffiezetapparaat, maakt het voor ons bijzonder waardevol om in de JIM te zitten. We zijn bezig met een aantal partijen om samen een tof project op poten te zetten. We genieten van de vele events die worden georganiseerd en helpen andere collega-ondernemers met vraagstukken, wetende dat zij ons ook weer helpen als wij een vraag hebben. Een bijzondere werkplek, waar we ons als vissen in het water voelen. 

Picture of Tim van Peppen

Tim van Peppen

Tim is oprichter van Yellow Jersey en houdt zich dagelijks bezig met creatieve concepten voor diverse opdrachtgevers.