Sneijder

Recordinternational, showbizzkoppel, net geen wereldkampioen, uitgesproken, maar bovenal een geniale voetballer. Volledig tweebenig, een fenomenaal inzicht en een prachtige steekpass. Met Wesley Sneijder gebeurt altijd wat en dat zal ook de reden zijn geweest dat Kees Jansma een boek over de voormalig vedette is gaan schrijven. Toch waren de verwachtingen hoger, dan wat er uiteindelijk uitkwam en dat komt voornamelijk door het feit dat Sneijder op persoonlijk vlak een binnenvetter is. Hij geeft dat overigens ook aan in zijn boek. Desondanks is het vermakelijk en leer je de voetballer Sneijder nog veel beter kennen.

Per club en per eindtoernooi behandelen Kees Jansma en Wesley Sneijder de loopbaan van een van de beste voetballers die Nederland ooit heeft gekend. Zijn doorbraak bij Ajax, zijn beste trainers en medespelers. Zijn succes met Oranje en de leiderschapsrol die hij onder Bert van Marwijk toe eigende en ook het briljante jaar met José Mourinho. Onder de Portugees won de Utrechter het landskampioenschap, de beker, maar bovenal de Champions League. In die finale versloeg hij het Bayern München van Louis van Gaal, met wie hij een vreemde relatie heeft. De geniale gek, die hij als trainer hoog heeft zitten. Op persoonlijk vlak was het echter vooral erg moeizaam.

En hoewel hij niet veel kwijt wil over zijn persoonlijke leven, deelt hij wel zijn passie voor de wijk Ondiep, waar hij is opgegroeid en waar hij voor altijd een warme band mee koestert. Een wijk die hij wil helpen op het voetbalveld bij de plaatselijke DHSC, maar ook daarbuiten met de Stichting Ondiep. Een van de laatste hoofdstukken gaat over Yolanthe, zijn droomvrouw, waar hij twaalf turbulente jaren mee beleefde en nog steeds beleeft. Het boek ’Sneijder’ is er niet vergelijkbaar met biografieën als die van Zlatan Ibrahimovic, Fernando Ricksen en Andy van der Meijde. Zij waren veel openhartiger over hun carrière buiten het veld. Sneijder richt zich op het voetbal en dat maakt het desondanks nog steeds een boek om in een dag uit te willen lezen.

Koop dit boek

Informatie

Titel
Sneijder

Auteur
Kees Jansma

Categorie
Sportboeken

Jaar van uitgave
2020