Royston

Aan Royston Drenthe kleeft al snel het imago van een verwende voetballer die veel te snel voor het geld van Madrid koos. Dat is misschien waar, maar Royston is veel meer dan die vedette die foeterend een kind de les las, nadat de jongen een viltstift had laten vallen op het maagdelijke witte trainingspack van de voetballer.

In ‘Royston’ door Hugo Verkley krijg je een inkijkje in het leven van de liefhebber Drenthe. Hoe hij in Rotterdam opgroeide, hoe hij zijn drugsdealende vader verloor door moord, hoe hij met zijn tantes samenleefde. Maar ook over de m mooiste jaren in zijn voetballeven als jeugdspeler van Feyenoord. Hoe hij onder zijn Meneer De Haan furore maakte op het EK Voetbal voor spelers tot 21 jaar en hoe zijn enthousiasme en naïviteit werd misbruikt in louche zakendeals, over hoe hij het plezier verloor in het leven waar hij altijd van droomde.

En hoe hij zich zelf opnieuw uitvond en uiteindelijk een nieuw leven begon, waarin zijn kinderen een belangrijke rol spelen. Op het moment van publicatie slechts dertig jaar oud, maar al een heel leven vol vreugde en verdriet achter zich. Zijn wijze van leven riekt naar een vervolg van dit boek. Zijn leven buiten het voetbal is minstens net zo interessant als zijn tien jaar durende voetbalcarrière.

‘Royston’ leest lekker weg en creëert sympathie voor de ‘liefhebber van het spelletje’ die niet voorbereid was op succes op jonge leeftijd. In een ware achtbaan beleefde hij een turbulente eerste fase van zijn leven.

Koop dit boek

Informatie

Titel
Royston

Auteur
Hugo Verkley

Categorie
Sportboeken

Jaar van uitgave
2017