Over sommige personen heeft iedereen een mening, een voorbeeld daarvan is Louis van Gaal. Iedereen vindt wel wat van hem, net als dat hij ook altijd wel iets vindt van anderen, of de manier waarop zij werken. Uiteraard altijd goed onderbouwd en vanuit een heldere visie. En die heldere visie is eigenlijk de rode draad in de nieuwste biografie van Van Gaal: LVG. Aan de hand van diverse interviews en anekdotes leer je een van de meest succesvolle trainers uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal kennen.

LVG is een boek dat je gelezen wilt hebben als je van voetbalbiografieën houdt. De eigenwijze leraar lichamelijke opvoeding was een begenadigd voetballer, maar ontwikkelde zich voornamelijk als trainer met een visie. Oude spelers was hij liever kwijt dan rijk en het kostte Bobby Haarms grootse moeite om Van Gaal te overtuigen om in 1993 Frank Rijkaard terug te halen naar Ajax. Rijkaard kwam en nam twee jaar later afscheid met een Champions Leaguetitel.

Een bijzonder intrigerend boek waarin Van Gaal zijn totale mensprincipe haarfijn uitlegt, hoe hij gecharmeerd is van een jongen als Carel Eiting en waarom hij als bondscoach een andere band opbouwde met Robin van Persie dan later als clubtrainer bij Manchester United. Wil je de echte Louis van Gaal iets beter leren kennen? Dan loont het zeker de moeite om dit boek op jouw leeslijstje te posteren.

Koop dit boek

Informatie

Titel
LVG

Auteur
Louis van Gaal & Robert Heukels

Categorie
Sportboeken

Jaar van uitgave
2020