This is Marketing

Koop dit boek

Seth Godin beschrijft in zijn boek This is Marketing de essentie van marketing. Marketeers zijn er niet om mensen een koop op te dringen. Ze zijn er om mensen relevante potentiële aankopen te laten zien.
Kortstondig de aandacht trekken via grootschalige advertentiecampagnes is kostbaar en levert relatief gezien te weinig op. Het gaat er om dat je gefaseerd de juiste informatie geeft over een voor de doelgroep interessant product. Door deze goede informatieverstrekking en overtuiging binnen je advertenties laat je uiteindelijk een doelgroep overgaan tot koop.

Aan de hand van veel verschillende praktische voorbeelden geeft Seth Godin hiermee perfect inzage in de basisprincipes van marketing. Voor mij is vooral dit uitgangspunt:‘Marketeers zijn er niet om mensen een koop op te dringen. Ze zijn er om mensen relevante potentiële aankopen te laten zien.’ een mooie geheugensteun.

This is Marketing inspireert en geeft handvatten voor het toepassen van deze marketing basisprincipes bij het uitwerken van doelgroepspecifieke campagnes.

Informatie

Titel
This is Marketing

Auteur
Seth Godin

Categorie
Marketingboeken

Jaar van uitgave
2018