Heart of a Lion

Menig voetballiefhebber heeft een haat-liefdeverhouding met Memphis. Onder de vleugels van bondscoach Ronald Koeman groeide hij met zes goals en acht assists uit tot de meest waardevolle Oranjespeler in de kwalificatiereeks voor het EK 2020. Tegelijkertijd blijft hij altijd betrokken bij randzaken die afleiden van zijn prestaties: van een grote hoed tot een videoclip met een lijger. In ‘Heart of a lion’ kom je erachter waarom Memphis het fenomeen is dat hij is.

In de voetballerij lopen een hoop spelers rond die als ‘lastig’ worden bestempeld, zo ook Memphis. Gezegend met een enorm talent, kracht en voorsprong op zijn leeftijdsgenoten, maar ook betrokken in ontelbaar veel vechtpartijen en een grote afkeer tegen autoriteit. Ook tegenover de media voelt hij zich vaak onbegrepen. Het gedrag wat je beter kunt plaatsen als je leest wat voor een jeugd de steraanvaller van Olympique Lyon heeft gehad.

Memphis heeft een Ghanese vader en een Nederlandse moeder. Zijn ouders scheiden als hij vier jaar oud is, en hij en zijn moeder komen later in een gezin terecht waar de andere kinderen hem het leven zuur maken. De band tussen Memphis en zijn moeder wordt er alleen maar sterker van, maar op school en op zijn voetbalclub (eerst Sparta, later PSV) weten ze geen raad met de tiener uit Moordrecht.

In het boek lees je hoe Memphis inmiddels een sterke, kleine inner circle van vrienden heeft die hij helemaal vertrouwd. Het is wat dat betreft vrij bijzonder dat schrijver Simon Zwartkruis hem voor dit boek zo op de voet kan volgen. Hij maakt van dichtbij mee hoe Memphis na zijn periode in Manchester zijn geloof weer terugvind en daarin meer rust vindt dan voorheen. Want wanneer Memphis in balans is, dan doet hij wat wij hem het liefste zien doen: onwijs goed voetballen.

Koop dit boek

Informatie

Titel
Heart of a Lion

Auteur
Memphis Depay & Simon Zwartkruis

Categorie
Sportboeken

Jaar van uitgave
2019