Game Over

Raymond van Barneveld kreeg heel Nederland over zich heen. De Haagse darter was altijd negatief, verzaakte op het moment dat het moest en moest genoegen nemen met een plek in de schaduw van Michael van Gerwen. Een plek waar hij helemaal niet op zat te wachten. ‘Als het zo moet, dan hoeft het van mijn niet meer’, laat hij meermaals op z’n Haags weten. Jasper Boks volgde de man die darten in Nederland op de kaart zette, maar die zich geen houding weet te geven op zijn eigen grootsheid.

Ik maakte me er zelf ook schuldig aan, ik vond die Van Barneveld maar een slappe zak, die maar weinig begreep van de wereld. Na het lezen van dit boek, praat ik wel anders. Hij begrijpt het dondersgoed, al vindt hij zelf van niet. Hij is niet die man die – vooral in de laatste jaren – op moment supreme niet thuis gaf. Nee, hij is de winnaar die niet meer weet hoe hij moet winnen. En elke nederlaag vrat weer een stuk van zijn zelfvertrouwen weg. Hij gooide al lang niet meer voor het geld, hij wilde toernooien winnen, hij wilde nog een keer wereldkampioen worden.

Het boek Game Over gaat over de misschien wel donkerste periode uit het leven van Van Barneveld, de laatste twee jaar van zijn leven wordt hij op de voet gevolgd. Je voelt je bijna de manager die dag en dag uit weer moed moet in praten op het afgebrokkelde zelfvertrouwen van een van de beste darters die de wereld ooit heeft gekend. Hij scheidde van zijn vrouw, brak met de jongen die hij jarenlang als zijn zoon zag, en hervond de liefde.

Het leven van Raymond van Barneveld is veel interessanter dan hij uitstraalt. Vanuit een eenzame jeugd, groeide hij op tot postbode, ontmoette hij zijn vriendin in de snackbar en werd hij prompt wereldkampioen. In zijn boek blikt hij terug op zijn successen, voel je zijn pijn van het niet meer kunnen winnen en ervaar je de twee zwaarste jaren van zijn leven alsof je er zelf bij was.

Koop dit boek

Informatie

Titel
Game Over

Auteur
Jasper Boks

Categorie
Sportboeken

Jaar van uitgave
2019