Jordi’s ultieme After Effects tips!

After Effects is het Adobe-programma waarmee je  de vetste animaties en visuele effecten creëert. Door After Effects goed te gebruiken, til je jouw video’s naar een hoger niveau. Maar hoe haal je alles uit dit programma? Jordi, Yellow Jersey’s After Effects expert, geeft je in deze blog vijf tips!

1. Begin bij de basis

Het is misschien een cliché, maar het is belangrijk dat je begint bij de basis. Door de enorme hoeveelheid opties, kan After Effects de eerste keer dat je het programma opent intimiderend zijn. Door bij de basis te beginnen, kan je stap voor stap je skills uitbreiden. Begin bijvoorbeeld met het leren van easing. Met easing laat je een object op een natuurlijke wijze bewegen van punt A naar punt B. Zie in dit voorbeeld het verschil wat easing kan maken!

2. Maak gebruik van shortcuts

Shortcuts besparen je enorm veel tijd tijdens het maken van jouw creaties. In plaats van dat je met je muis een bepaalde tool selecteert, doe je het met een simpele druk op je toetsenbord. Er zijn twee shortcuts die ik bijna honderd keer per dag gebruik:

  1. ‘U’: Dit toont alle gemaakte keyframes in een clip. 
  2. ‘F9’: Dit maakt de keyframes ‘Easy Ease’. Zo krijg je een vloeiende beweging tussen de keyframes.

Dit zijn slechts twee van heel veel shortcuts, alle shortcuts in After Effects vind je op de site van Adobe. Leer alle shortcuts een voor een en je merkt dat je steeds handiger en sneller  wordt in het editen.

3. Inspireer en experimenteer

Er zijn genoeg mensen die op het internet hun leukste creaties in After Effects delen. Volg op social media dan ook experts voor inspiratie en experimenteer om jouw favoriete animaties en effecten die jij er tof uit vindt zien na te maken. Twee toffe creators die ik op Instagram volg, zijn Manueldoesmotion en Peter Sarellas.

4. Neem de tijd

Gun jezelf de tijd. In After Effects is écht alles mogelijk, maar zorg wel dat je de basis snapt. YouTube is hierin je grootste vriend. Wanneer je het programma door hebt, kun je namelijk steeds verder gaan. Zo kan je werken met 3D-camera’s of juist aan de slag gaan met animeren van platte illustraties.

5. Jordi’s favoriete animatie/effect

Mijn favoriete effect is ‘3D Tracking’. Dit effect analyseert jouw beeldmateriaal en de 3D-ruimte daarin. Als de analyse klaar is creëert het een groot aantal trackpunten die je kan selecteren waarin je zelf tekst, vlakken of null objecten kan toevoegen.

Benieuwd hoe dit effect werkt? Bekijk dan hier Jordi’s Instagram Reel!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Foto van Britte van der Touw

Britte van der Touw

Als creative is Britte de spil tussen ons creatie- en marketingteam en maakt ze voor en met onze opdrachtgevers de mooiste designs.