Upgrade jouw content met deze gratis tools

Waarom zou je het moeilijker maken voor jezelf als het ook makkelijk kan! Online zijn er diverse content creatietools te vinden die soms met een enkele keer klikken jouw problemen oplossen. Heeft een afbeelding een te lage resolutie? Of ben je al uren aan het zoeken naar een geschikte kleurencombinatie voor een visual? Yellow Jersey heeft haar favoriete gratis content creatietools op een rijtje gezet. Zowel voor designwerk, videocreatie en social media-optimalisatie, zijn deze tools van grote waarde.

Zyro – Verbeter de kwaliteit van je foto’s

Is jouw afbeelding onscherp of verandert het in zes pixels wanneer je de afbeelding groter maakt? Maak je geen zorgen meer over de beeldresolutie; verbeter afbeeldingen en upgrade jouw foto’s met een lage resolutie met de AI-Image Upscaler van Zyro.

Social Sizes – Gebruik nooit meer verkeerde social mediaformaten!

Met deze tool ga je nooit meer de mist in met social mediaformaten. Op Social Sizes vind je altijd de meest up-to-date formaat specificaties per social media platform. Je kunt zelfs een template voor de Adobe Illustrator en Photoshop downloaden om jouw afbeeldingen en visuals op te maken in het juiste formaat.

Ionicons – Open Source voor pictogrammen! Want je hebt er nooit genoeg…

Waarom zou je steeds zelf pictogrammen maken als je ze gratis kunt downloaden? Op iconicons download je pictogrammen die geschikt zijn voor commercieel gebruik. Deze pictogrammen zijn van zeer hoge kwaliteit vectorbestanden (svg) en geschikt voor web-, iOS-, Android- en desktop-app gebruik.

UnBlast – Gratis (ja, echt waar!) mock-ups

Mock-ups? Gratis? Ja! Op UnBlast kun je enorm veel goede kwaliteit mock-upmateriaal vinden. Wil je jouw designs tot leven laten komen of het totaalplaatje aan de klant presenteren? Maak dan gebruik van mock-ups. Naast mock-ups kun je op UnBlast ook gratis lettertypes en graphics downloaden, maar de mock-ups zijn het meest aan te bevelen.

Adobe Express – Pas bestanden eenvoudig aan!

Achtergronden van afbeeldingen verwijderen, tekst uit PDF-bestanden converteren, QR-codes maken. Dat en nog veel meer kun je met Adobe Express. Adobe Express is gratis beschikbaar met duizenden sjablonen, Adobe Stock-foto’s, Adobe Fonts-lettertypen, ontwerp assets, snelle acties en geweldige functies. Dit platform bevat dus diverse tools en kenmerken van Adobe-programma’s in één omgeving.

Coolers – Stel mooie kleurenpaletten samen!

Heb je wel eens moeite om een mooi kleurenpalet samen te stellen? Coolers genereert binnen no-time de mooiste kleurencombinaties. Gradients, contrast kleuren en standaard kleurenpaletten zijn allemaal te vinden in deze tool. Je kunt met Coolers zelfs een kleurenpalet samenstellen op basis van een foto die je uploadt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Picture of Britte van der Touw

Britte van der Touw

Als creative is Britte de spil tussen ons creatie- en marketingteam en maakt ze voor en met onze opdrachtgevers de mooiste designs.