Yellow-Jersey_team

17. 07. 2017

Studio Wrocław: Tien talkshows rondom de World Games

Van 20 tot en met 30 juli zal Yellow Jersey in Polen actief zijn om rondom de World Games een dagelijkse talkshow te presenteren. De World Games, dit jaar gehouden in Wrocław, worden ook wel de Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten genoemd. In de dagelijkse talkshow schuiven atleten, bestuurders en overige prominenten aan om over de World Games in het algemeen en over de diverse sporten specifiek te praten. De uitzendingen worden gepubliceerd op de Facebook- en YouTube-pagina van The World Games NL.

Promotiedivisie voor de Olympische Spelen

De World Games zijn het één-na-grootste multisportevenement van de wereld. Het IOC en haar voorzitter Thomas Bach zullen bij de openingsceremonie aanwezig zijn en Bach zal het evenement officieel openen. Sinds de aanstelling van Bach worden de World Games als promotiedivisie gezien voor de Olympische Spelen. Sportklimmen en karate, nu nog World Games-sporten, zijn door het IOC toegevoegd als onderdeel van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Nederland als één delegatie naar Polen

In Nederland zijn de World Games nauwelijks bekend. De voorgaande edities namen er veel Nederlandse sporters deel, maar was er nooit sprake van een Nederlandse delegatie. Het Korfbalverbond (KNKV) en de Biljartbond (KNBB) vonden dat dat anders moest. Het NOC*NSF besloot het KNKV een voortrekkersrol toe te bedelen, waardoor voor het eerst in negen edities er een volwaardige delegatie naar de World Games vertrok. Hoewel de middelen beperkt zijn, weet het KNKV dat er in Wrocław straks één groep atleten staat, gehuld in hetzelfde tenue. Geen losse eilandjes met Nederlandse sporters meer.

Studio Wrocław; zichtbaarheid in Nederland vergroten

Yellow Jersey zal daarbij een belangrijke rol gaan vertolken. Gedurende het evenement wordt er in Wrocław namelijk dagelijks een talkshow gepresenteerd. In Nederland is het haast onmogelijk om dit evenement te volgen, geen enkele Nederlandse omroep heeft beeldrechten gekocht voor de World Games. De talkshow, gepresenteerd door Chiel van Koldenhoven, duurt ongeveer twintig minuten, waarbij steeds drie gasten aanschuiven. Naast tafelgesprekken met atleten, bestuurders en prominenten uit de sportwereld, zullen er ook reportages getoond worden. Het camerawerk en de montage liggen in handen van Tim van Zoeren. De tien uitzendingen zijn te zien via de kanalen van The World Games NL.

Ook Telesport, Opel en Erima betrokken bij talkshow

Gedurende de tien uitzendingen zal ook Jaap de Groot, chef sport van de Telegraaf, tweemaal aanschuiven. Deze invloedrijke journalist volgt al tijden de ontwikkeling van het IOC en voorspelt dat de World Games echt als promotiedivisie worden gezien voor de Olympische Spelen. Daarnaast zal Telesport gebruik maken van de beelden en interviews die door Yellow Jersey worden gemaakt. Reportages en interviews zijn terug te zien in het dagelijkse Telesport VNDG. Erima, nauw betrokken bij de uitzending van de Nederlandse delegatie, zorgde voor een presentatietenue voor alle Nederlandse sporters. De atleten die aanschuiven in de uitzending, dragen allemaal hun Erima-tenue.

 

Ook Opel zal haar steentje bijdragen aan Studio Wrocław. Dankzij de samenwerking met het Duitse automerk, zal er dagelijks een rubriek terugkomen in de talkshow. In de Poll van de Dag leren we feiten over Wrocław en de World Games. Uiteraard wordt deze Poll van de Dag gepresenteerd door een willekeurige Pool van de Dag. U snapt de woordgrap.

Deze eerste grote productie van Yellow Jersey zal worden gedeeld via de kanalen van #TheWorldGamesNL. Via het platform, dat op het moment van schrijven beschikt over 1922 Facebook-likes, verwachten we dagelijks 20.000 geïnteresseerden te bereiken.