De Sportmarketing Meetup

Yellow Jersey organiseert ieder kwartaal de Sportmarketing Meetup. Tijdens deze meetups worden trends en ontwikkelingen besproken binnen de sportmarkt.

Meetup #3: Sponsorships 2.0

Op 26 mei 2020 organiseren we de derde editie van De Sportmarketing Meetup. Normaal doen wij dit op een fysieke locatie, maar door COVID-19 hebben we besloten om hem online te organiseren. Bestel via onderstaand formulier jouw gratis ticket.

Programma:
19:00 – 19:30: Inloop
19:30 – 20:15: Eerste helft: Niels Rudolphus
20:15 – 20:30: Rust
20:30 – 21:30: Tweede helft: Sponsoractivatie Pitch Battle
21:30 – 22:30: Derde helft: Borrel

Programma

Talk: Datagedreven sponsorships: Niels Rudolphus (Two Circles)

Steeds vaker wordt sportcontent door de fans via digitale kanalen geconsumeerd. Echter loopt de sportindustrie nog steeds achter om deze ontwikkeling in waarde uit te drukken in sponsordeals. Er is een verandering op komst en in de komende jaren zullen sportorganisaties steeds beter in staat zijn om ook hun digitale waarde te realiseren. Two Circles verwacht dat de sponsorindustrie aan de vooravond staat van – wat zij noemen – een ‘Sponsorship Correctie’. Niels Rudolphus (Two Circles) zal in zijn presentatie dieper ingaan op het fenomeen ‘Sponsorship Correctie’. Aan de hand van een case study legt hij uit hoe zij in de praktijk sponsorships meetbaarder maken, de betrokkenheid hieromheen verhogen en zodoende de ROI verbeteren via digitale sponsorship proposities.

Sponsoractivatie Pitch Battle

Onder voorbehoud: Tijdens deze derde Sportmarketing Meetup gaan we iets nieuws proberen, iets interactiefs! Aan de hand van één sponsorcase krijgen bezoekers in teams de kans om binnen een korte tijd een idee voor een sponsoractivatie te ontwikkelen. Jurian de Vos (Yellow Jersey) begeleidt deze sessie en laat, door middel van een eenvoudig te volgen methode, zien hoe je snel tot een goed en compleet activatieconcept komt. Elk team pitcht haar idee. Het team met het beste idee wint de Sportmarketing Meetup wisselbokaal en wordt toegevoegd aan de de digitale Sportmarketing Meetup Wall of Fame! We denken na over een digitaal alternatief.

Programma:

19:00 – 19:30: Inloop
19:30 – 20:15: Eerste helft: Niels Rudolphus
20:15 – 20:30: Rust
20:30 – 21:30: Tweede helft: Sponsoractivatie Pitch Battle
21:30 – 22:30: Derde helft: Online Borrel