Multisportevenement in de spotlight

The World Games

Opdrachtgever
NOC*NSF ism KNKV

Diensten
Strategie & Consultancy
Campagne Ontwikkeling
Websites & Platforms
Hoogwaardige Videoproductie

Meer info
info@yellowjersey.nl

Samen naar de World Games in 2022

In 2022 vinden de World Games plaats in Birmingham. Yellow Jersey is hierbij als partner betrokken. In samenwerking met alle deelnemende bonden zal een positionering worden ontwikkeld, alsmede een communicatiestrategie om het een na grootste multisport evenement vanuit IOC onder de aandacht te krijgen bij het Nederlandse publiek.

Yellow Jersey coördineert het gehele communicatietraject. De World Games zijn voor veel sporten een op-maat naar de Olympische Spelen. Kickboxen is bijvoorbeeld aan de Spelen van 2021 toegevoegd, waar het in 2017 nog een World Games-sport was. Vanuit de IOC worden de World Games gezien als een evenement waar sporten zich kunnen presenteren om uiteindelijk als het ware te kunnen promoveren naar de Spelen.

Strategie & Consultancy

The World Games is in Nederland relatief onbekend. Wij hebben de opdracht gekregen om meer Nederlanders op de hoogte te brengen van dit multisport evenement dat vierjaarlijks wordt georganiseerd.

Campagne Ontwikkeling

Samen met de deelnemende bonden ontwikkelen we campagnes om The World Games breder onder de aandacht te brengen.

Websites & Platforms

Voor de Nederlandse delegatie van The World Games hebben we een platform ontwikkeld. Het is de centrale plek waar alles over de Nederlandse atleten in Birmingham samenkomt.

Hoogwaardige videoproductie

Tijdens The World Games 2017 maakten we twaalf studio-uitzendingen met atleten en prominenten. Zo waren onder andere Michel Mulder (Olympisch kampioen), Jaap de Groot (De Telegraaf) en Joachim Gossow (CEO The World Games) te gast.